Masterclass en Kampioensconcert Brassband Greidebrass

Greidebrass onder leiding van Marco Middelberg
Onder leiding van Marco Middelberg

Chr. Brassband Greidebrass heeft vorig jaar een voucher gewonnen toen ze in de derde divisie bij het NBK Nederlands kampioen werden. Deze prijs is zondag 19 maart jl. besteed aan een lesmiddag voor koperblazers onder leiding van euphoniumvirtuoos en Besson-artiest Robbert Vos. 

Na de geslaagde en goed bezochte masterclass stond om 16.00 uur het kampioensconcert van Greidebrass op het programma. Refererend aan het aantal punten dat werd behaald, nam Greidebrass het publiek aan de hand van “Route 96” mee op de succesroute die de band had afgelegd tot aan het kampioenschap.

Onder begeleiding van Greidebrass liet Robbert Vos zich zowel als gastsolist op euphonium alsook samen met andere solisten horen. Tevens werd dit het afscheidsconcert van dirigent Marco Middelberg. Daarom zijn er diverse muzikale hoogtepunten uit de afgelopen acht jaar gespeeld, veelal keuzes van de leden zelf.

Tot slot droeg Marco voor het laatste nummer letterlijk het stokje over aan zijn opvolger Paulus de Jong, die daarmee publiekelijk zijn entree maakte. Zo werd de Gasthuiskerk in Bolsward op 19 maart even een centrum van muziek. Het optreden van Greidebrass, in een regio waar relatief weinig brassbands zijn vertegenwoordigd, werd zeer positief ontvangen door de vele toehoorders in de kerk die dag.