Greidebrass kampioen in de derde divisie 

Vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober stonden in het teken van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Tivoli Vredenburg te Utrecht. Vrijdagavond was de derde divisie aan de beurt, waar Greidebrass met nog zes andere bands hun versie van het verplichte werk aan de jury mocht laten horen. Het werk is veeleisend op het gebied van verschillende stijlen maar ook op uitersten qua dynamiek, zacht en luid. Wekenlang is erop gehamerd om deze verschillen goed te laten horen en dan vervolgens het hele stuk sprankelend en energiek te laten klinken. Vooral dat laatste is lastig als het stuk bijna 15 minuten duurt en er op het eind nog een spetterend slot wordt verwacht.

De loting bepaalde dat Greidebrass als eerste het podium mocht betreden. Altijd lastig om als eerste te moeten. De band stapte echter met een goed gevoel van het podium af en de dirigent was meer dan tevreden. De uitvoering werd de meetlat waar de andere bands mee vergeleken zouden worden. Uiteindelijk bleek dat niemand aan de uitvoering kon tippen. De jury was unaniem in hun oordeel en beloonden Greidebrass met maar liefst 96 punten, waarmee de eerste kampioenstitel in de wacht werd gesleept. Na vele jaren op het podium mocht Greidebrass dan nu eindelijk op de hoogste trede staan. In het juryverslag staan woorden als: prachtig, fantastisch, zeer muzikaal, en zelfs “wauw, hemels!”. Ook de “solistenprijs”, in deze divisie het duet van cornet en euphonium, werd een prooi voor Greidebrass. Dat voelt goed en het bleef dan ook nog lang onrustig in Utrecht.

Op maandagavond, de vaste avond voor de repetitie, is dit feestje nog gevierd samen met de achterban van de leden en de band. Greidebrass gaat zich nu opmaken voor de kerstconcerten die gepland staan op 10 en 11 december.