Na twee jaar weer Spring! Yn’e Greide

Na ruim 2 jaar voorbereiden zijn we blij dat we eindelijk op 11 juni 2022 weer een editie van Spring! Yn’e Greide voor publiek hebben mogen organiseren. Het theaterconcert stond in het teken van de Fietselfstedentocht. Deze 240 km-lange toertocht langs de Friese 11 steden kenmerkt zich door prestatie, cultuur, folklore en traditie. We beleefden de tocht door de ogen van een vloggende deelnemer uit de Randstad, die deze uitdaging vol vertrouwen aanging. Zou hij de tocht uitfietsen? Dat was een belangrijke vraag. Dit jaar was het concert niet in Tzum, maar in dorpshuis Yn ‘e Mande te Welsrijp.

Het werd weer een uniek evenement met een hoge graad van entertainment en muziek, dit ondersteund met filmbeelden in en om verschillende Friese steden. Greidebrass werkte ook dit jaar weer samen met sporttheatergroep ‘Net te Let’ uit Makkum.

Nu hebben we sinds de vorige keer een zondageditie aan het evenement toegevoegd. Hierbij worden mensen met beperkingen uitgenodigd die bijvoorbeeld verbonden zijn aan instellingen zoals Talant. Vorige keer was dit een groot succes. Dit jaar waren er door corona wat minder deelnemers. Maar dat drukte de mate van plezier niet.

Op deze zondagmiddag hebben we een verkort programma van onze repertoire laten horen en met de hulp van Skillder Entertaining was het een vermakelijk en afwisselend theaterconcert. Het thema was ‘Hans en Grietje’. Erg leuk en herkenbaar voor de kinderen (en toch stiekem ook heel leuk voor volwassenen).