Jury vol lof op Gouden Spiker Festival

Op zaterdag 23 april 2022 werd de 25e jubileumeditie van het Gouden Spiker Festival gehouden. In het MFC De Wier in Ureterp verzamelden zich in totaal 22 brassbands en jeugdensembles. Verdeeld over 4 divisies brachten de bands elk de beste versie hun programma ten gehore voor het aanwezige publiek en jury.

Het festival leefde weer als vanouds. De organisatie was erg blij dat deze 25e jubileumeditie dan ook weer zonder restricties plaats kon vinden. Het was weer het bekende gezellige en bruisende evenement van bands, publiek en sponsoren achter hun stands.

Greidebrass winnaar in de hoogste divisie

De jury, bestaande uit Anno Appelo en Erik Janssen, waren in hun rapport vol lof over het spel van Greidebrass in de derde divisie. De band startte hun optreden ingetogen met een koraal. Daarna kwam het solowerk. De juryleden waren in hun verslag erg positief over deze uitvoering. “Bravo, dit is echt muziek maken en soleren!”.
Het verplichte werk in de derde divisie was een technisch en harmonisch uitdagend stuk en stond als derde op het programma. Ten slotte eindigde de brassband hun programma met een mars. Ook de dirigent van brassband Greidebrass kreeg complimenten van de jury. Zij loofden het oog voor detail in het algehele spel en zijn opvatting van de muziek.

De jury zette brassband Greidebrass op al de drie te beoordelen onderdelen op de eerste plaats. De eerste prijs voor de solist en de eerste prijs op het verplichte werk. Dit resulteerde in het winnen van de Gouden Spiker bokaal op het gehele programma. De voorzitter kreeg de drie bokalen uitgereikt door de Wethouder van Cultuur binnen de gemeente Opsterland. Als tweede eindigde brassband Apollo uit Grou en als derde eindigde brassband Hosannah uit Leeuwarden.

Live meemaken?

Brassbrand Greidebrass zelf live meemaken en horen? Dat kan, op zaterdag 11 juni organiseert de brassband hun jaarlijkse Spring yn’e Greide concert. Dit jaar niet in Tzum, het theaterconcert speelt zich dit jaar af in dorpshuis Yn’e Mande te Wjelsryp.