Nederlandse Brassband kampioenschappen 2018

We beginnen het al bijna als een najaarstraditie van Greidebrass te voelen. Deelname aan het NBK te Utrecht. Het in te studeren nummer ‘Viking Age’ van Thierry Deleruyelle leek ons beter te passen dan het werk van 2017. Mooie melodische lijnen, prachtige harmonieën en een stevig koraal richting het einde, alsof het voor  ons was geschreven.

De voorbereiding bestond uit een studieweekend in Pingjum, 14 tot en met 16 september, een try-out in Gorredijk, nog een try-out in Drachten, sectierepetities, kortom veel inspanning en veel plezier. In Utrecht loten we mooi midden in het programma en de uitvoering gaat niet slecht. Verschillende reacties vanuit het publiek als mooi, goede klank, maar ook ‘iets minder goed dan vorig jaar’. De jury was het helaas voor ons met deze laatste categorie eens. We troosten elkaar, slaan samen deze bladzijde om en kijken weer vooruit.