Concert Nijhuizum Beleefdorp

Op uitnodiging van Nijhuizum Beleefdorp gaf Brassband Greidebrass op vrijdag 11 mei 2018 een avondvullend optreden in de tot concertzaal omgebouwde boerderij op camping De Klompen. Op weg naar Nijhuizum voelde Greidebrass zich in de uitgestrekte weilanden meteen thuis. Het leek wel of de vogels, waaronder ‘onze eigen kievit’, ons een welkom wilden geven.

Greidebrass liet zich van een veelzijdige kant horen met een zeer gevarieerd repertoire. Van gedragen nummers, up-tempo nummers tot meezingers. Ook het complete programma van het Gouden Spiker Festival met een mars, koraalbewerking, solo en verplicht werk ontbrak niet deze avond. De rondvliegende zwaluwen die vrolijk mee twitterden op de muziek, gaven het concert nog een extra dimensie.

Het publiek bestond zowel uit campinggasten en dorpsbewoners als ook familie, vrienden en andere belangstellenden. De sfeer was gezellig en de schuur was goed gevuld. Om iedereen een zitplaats te kunnen geven werden er zelfs nog strobalen van zolder gehaald.

Foto door Auke van Dijk.