NBK deelname 27 oktober 2017 Utrecht

Na de zomervakantie ging Greidebrass aan de slag met het verplichte werk voor de Nederlandse Brassband Kampioenschappen “A Journey to the Bermuda Triangle” van de componiste Pimpanit Karoonyavanich.

Dat was even wennen; de setting van het nummer, de ongewone akkoorden en de transparantie bleek anders dan anders. Tussen de start van het seizoen en de kampioenschappen heeft de club in een korte periode veel geoefend. Met extra sectierepetities, een studieweekend en try-outconcerten legden de muzikanten een brede basis onder hun NBK-uitvoering.

Op vrijdag 27 oktober was het zover; met de andere bands in de slag om de punten. Greidebrass eindigde als derde met 90 punten! Greidebrass is er trots op dat ze mee kan doen met het NBK met alles wat daarbij hoort; het publiek, het samen als band muziek maken en dat in een gebouw als TivoliVredenburg te Utrecht.