Deelname Wereld Muziek Concours 2017

Brassband Greidebrass op het WMC 2017Op zaterdag 8 juli jl. kwam Greidebrass uit in de 3e divisie op het Wereld Muziek Concours in Limburg samen met nog 3 andere brassbands.

Volgens de Leeuwarder Courant wist Greidebrass te imponeren en koos de band met het verplichte werk  “Introduction and Variations on Dies Irae” voor een stevige aanpak met grote dynamische contrasten. Ondanks een paar schoonheidsfoutjes in het keuzewerk “The Saga of Haakon the Good”,  gaven de bandleden aan zeer ontspannen en fijn gespeeld te hebben. Het verplichte werk werd door de jury beloond met 90 punten en het keuzewerk met 88 punten, wat een gemiddelde opleverde van 89 punten. Het gezellige, zonovergoten weekend in Limburg was tevens de seizoensafsluiting voor de band. Na de vakantie zal Greidebrass op de maandagavond gaan repeteren.