Een succesvolle samenwerking, FaBrass-tic!

Fabrass-tic concertEen speciale samenwerking tussen fanfare en brassband vond plaats op zaterdag 11 februari in Café Noflik Easterein. Fanfare Wilhelmina Easterein en brassband Greidebrass lieten zien en horen hoe beide bands van elkaar verschillen.

De sfeer was aan het begin soms grillig, met enkele woorden en pesterijen heen en weer, maar richting het einde kon ieder elkaars muziek waarderen. Berber de Bildt presenteerde de avond. Ze fungeerde ook als scheidsrechter en kon de beide bands goed in toom houden. Al moesten er wel enkele strafkaarten aan te pas komen.

Beide verenigingen zijn zich momenteel aan het voorbereiden voor het Wereld Muziek Concours. Dit concours zal begin juli in Kerkrade plaatsvinden. De divisies waar elk in uit zal komen staan op verschillende weekenden op de planning. Op deze FaBrass-tic avond lieten beide bands al een deel van hun werk horen.

Een zeer geslaagde samenwerking met alleen maar positieve reacties, een resultaat met wellicht een vervolg voor de toekomst.