Derde bij Nederlandse Brassband Kampioenschappen

Greidebrass op podium TivoliVredenburg Utrecht tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.Op 22 en 23 oktober vonden de Nederlandse Brassband Kampioenschappen plaats in Utrecht. Net zoals vorig in TivoliVredenburg. Het was net zoals bij de NBK in 2015 een groot plezier om mee te mogen doen. Op vrijdag spelen de bands uit de 4e en 3e divisie om de eer, op de zaterdag de 2e, 1e en kampioensdivisie.

Het is een geweldige ervaring om in het grote theater te luisteren naar verschillende bands. De Spijkerpakkenband en bijvoorbeeld Brassband Schoonhoven bleken op bovenmatig hoog niveau te spelen.

Met Greidebrass speelden we op vrijdagavond als één na laatste van de acht deelnemende bands in de 3e divisie. Het verplichte werk was ‘Visions’, een heel ander werk om te spelen dan dat van vorig jaar op het NBK. We hebben ter voorbereiding veel geoefend, gewoon thuis, in secties, tijdens een studie weekend in Pingjum, extra repetities, bij try-outs in Surhuisterveen en Drachten, alles bij elkaar heel intens. We zijn ook blij met het resultaat. Net als vorig jaar een derde plaats, maar nu met 90 punten. Mensen uit het publiek feliciteerden ons met de ‘stabiele’ positie voor in de derde divisie.