Deelname Surventobrass, Greidebrass eerste in de groep met “An Untold Story”

13445511_1218556264830116_2132777249081566494_n“Richting het einde van het seizoen gaan we meedoen aan Surventobrass in Surhuisterveen. Tijdens dit evenement in Surhuisterveen worden alle bands beoordeeld door een driekoppige jury op muzikaliteit en amusementswaarde.  Een spetterend evenement waarbij alle bands zich van hun beste kant laten zien.” Zo luidde de tekst van de aankondiging op onze website. En het werd inderdaad een spetterend evenement. Voor alle deelnemers, ook voor Greidebrass.

De deelnemende bands hebben zich van hun beste kant laten zien. De hele avond presenteerden brassbands zich met muziek, acts en ander entertainment met als laatste de kampioensband Brassband Schoonhoven die Surventobrass gebruikten als try-out voor hun komende optreden in Engeland.

“An Untold Story” door Greidebrass

Het thema van Greidebrass lag in de lijn van het nog ongeschreven verhaal van Greidebrass. Een wens werd een idee, een idee een plan en dit resulteerde in de oprichting van Greidebrass. Inmiddels zijn de eerste hoofdstukken van ons boek geschreven en bestaat de band nu 8 jaar en musiceren we nog altijd met evenveel energie en enthousiasme. Zo ook bij Surventobrass, Greidebrass presenteerde zich aan het publiek en liet een variëteit zien aan muziek, zang en dans. Zelfs was er een ad hoc koor samen gesteld dat samen met Greidebrass vanuit het publiek hun bijdrage leverde aan het programma.

In de groep van Brassband Greidebrass deden vier bands mee. Greidebrass behaalde zowel bij de beoordeling van de muziek als entertainment de eerste positie…. Onze toekomst blijft ook na Surventobrass ongeschreven.