Derde bij Nederlandse Brassband Kampioenschappen

Sinds de zomermaanden zijn we aan het oefenen op ons verplichte werk in de derde divisie: Tryptich van Philip Sparke. Het was wel wennen. Voor de kenners is een tempo van 176 voor het gehele eerste deel en 160 voor het hele derde deel hoog. In het tweede deel zijn de solo’s voor cornet en euphonium heel belangrijk.

We mochten na loting als tweede van de tien deelnemers op het podium in TivoliVredenburg in Utrecht plaatsnemen. Eigenlijk zijn we wel een beetje trots dat we mee22651359387_7dc610a81b_b mogen doen, we hebben in ons bestaan van 7 jaar immers niet een lange historie. Na het spelen van de acht andere bands kwam er een periode dat de jury ‘er nog moest uitkomen’.

Dat we de hoge tempo’s goed hebben gepresenteerd en dat het tweede deel ook passend is gespeeld bleek uit de score. We kregen 88 punten en daarmee lieten we 7 bands achter ons in de ranking. Een derde plaats op de Nederlandse lijst. De juryrapporten gaven meer goede punten, maar natuurlijk ook leerpunten waar we een volgende keer weer wat aan hebben.

In het weekend waren ook veel andere bands te beluisteren uit de andere divisies. Een prachtig brassbandweekend. Voor de muzikanten en voor het publiek. Wanneer ben je immers in een arena met de beste brassbands van Nederland in het midden met geheel rondom ruimte voor publiek?