Start nieuwe seizoen

Op zaterdag 22 augustus jl. ging Greidebrass weer los met het nieuwe muzikale seizoen. En tevens de start van een nieuwe fase voor de band. De drie initiatiefnemers en oprichters Dirk Vincken en de gebroeders Frans en Tjeerd de Haan, respectievelijk in de functies dirigent, voorzitter en penningmeester besloten om 7 jaar na oprichting hun ‘formele’ taken neer te leggen. Wel zullen ze alle drie hun muzikale en creatieve kennis en inbreng blijven geven.

Greidebrass plakkaatOm stil te staan bij deze veranderingen binnen de band was er na afloop van de eerste repetitie een lunch georganiseerd en hield de nieuwe voorzitter Sip de Bildt een bijzondere toespraak. Met anekdotes en citaten toonde hij hoe de band de afgelopen jaren was gegroeid. Als metafoor gebruikte hij de boom, die door de 3 stamvaders is geplant en in de loop van de jaren steeds meer vorm heeft gekregen en verankerd is geraakt. De stamvaders kregen daarom als dank voor hun jarenlange inzet een notenboom als symbolisch geschenk. Ook werd de voorzittershamer officieel overgedragen aan de nieuwe voorzitter.

De komende maanden zullen in het teken staan van de voorbereidingen op het NBK, dat op vrijdag 13 november plaatsvindt in Utrecht. De band zal dit avontuur samen met de nieuwe dirigent Marco Middelberg aangaan.