Rasteder Musiktage 2015, veel plezier en 86,9 punten!

Gouden Medaille voor GreidebrassZaterdag 27 en zondag 28 juni vond het slotweekend van brassband Greidebrass plaats. Dit keer zijn we naar de Rasteder Musiktage geweest in Rastede Duitsland. Zaterdagochtend acht uur vertrokken we in vier auto’s richting het oosten. Na een gezellige reis en een tussenstop om de benen te strekken waren we rond een uur of elf aangekomen op de plaats van bestemming. Spullen werden in de school gedropt en de slaapplekken werden klaar gemaakt. Nadat iedereen een plekje had gevonden in de twee lokalen van de school was er tijd om de omgeving te verkennen. De meesten gingen naar het festivalterrein om daar van de showbands te genieten, een hele andere tak van muziek en erg leuk om dit een keer live te zien.

Half drie verzamelden we ons omgekleed en wel in de school om richting de sporthal te gaan alwaar wij muzikaal van ons zouden laten horen. Inspelen, wachten, alles klaar zetten en dan knallen! Dirk, onze afscheid nemende dirigent, kreeg na het optreden een spontane “Dirkie bedankt” te horen als dank voor zijn zeven jaren als muzikaal leider van Greidebrass. De jury kon de toegift wel waarderen, al vragen we ons af of ze snapten wat we bedoelden.

Na het optreden was iedereen vrij om te doen en te laten wat een ieder wilde. Sommigen gingen de stad in om te eten, anderen gingen weer naar het festivalterrein om de show/mallet bands te beluisteren en zich te vergapen aan de verschillende lekkernijen die er te krijgen waren. Het werd nog een hele gezellige middag en avond. Vooral ’s avonds was het gezellig, wij waren flink vertegenwoordigd in de feesttent alwaar een plaatselijke DJ ons liet dansen op de meest vage Duitse liedjes, maar het feest was er zeker niet minder om!

Na een kort nachtje gingen we ’s ochtends op weg naar het ontbijt wat in de feesttent voor ons klaar stond. Blijkbaar waren er meer die wat laat richting het ontbijt gingen, want zo tegen negen uur was de rij immens groot waardoor een groepje leden besloot om maar iets bij de plaatselijke bakker te gaan halen, dit viel zeker in de smaak! Kop koffie met een heerlijk croissantje of belegd broodje nuttigen op het terras in het zonnetje, wat wil een mens nog meer?

Half vijf was iedereen weer aanwezig op het festival terrein want de prijsuitreiking vond plaats. Na wat onbegrijpelijke verhalen van de Duitse omroeper en de prijsuitreiking van de showbands klassen was het de beurt aan onze klasse. Elf deelnemers totaal en dan is het zweten en nagelbijten bij elke plek die bekend wordt gemaakt. Zijn we al genoemd? Nee nog niet. Uiteindelijk kregen we een totaal van 86.917 punten! Hiervoor kregen we een gouden medaille en een onderscheiding, welke een mooi plekje zullen gaan krijgen. De terugreis was net zo gezellig als de heenreis, al waren sommige leden een beetje stiller dan normaal. Tien uur ’s avonds kwamen we weer thuis in Spannum. Het was in alle opzichten een geweldig weekend! We kijken nu al uit naar het komende seizoen waarin we met onze nieuwe dirigent Marco Middelberg mee gaan doen aan het NBK in Utrecht, maar eerst gaan we genieten van de vakantie.