Spring! Yn’e Greide concert 2015

11036444_971549736197438_81552295003170527_nVanaf zaterdagochtend 18 april 9.30 uur was het druk in het gebouw ‘De Moeting’ in Tzum. Vrijwel alle bandleden waren aanwezig om de zaal gereed te maken voor een prachtig concert, dat was de bedoeling. En volgens het publiek ’s avonds is dat gelukt. Met een eigen meegebracht podium van Brassband Greidebrass, grote delen van een namaak-kasteel, speciale belichting, een kerker en van alles anders nog. De hele zaal en entree werden omgebouwd om Lord Tullamore zijn verhaal te kunnen laten doen. Lord Tullamore vertelde over zijn transformatie van een wraakzuchtig uitziende heerser naar een meer begripvolle koning. Met een griezel bij binnenkomst en een ware middeleeuwse dorpsomroeper werd een mooie totaal-presentatie gegeven, afgewisseld met passende muziek van Brassband Greidebrass. Solisten als Frans de Haan jr. op euphonium, Wiebren Joustra op xylofoon en Jeanne Wiersma als vocaliste gaven nog een extra dimensie aan het concert. Een mooi compliment gaf één van de bezoekers: “… heel professioneel van opzet…”

Bekijk hier de foto’s van het Spring Yn’ e Greide concert.