Brassband Greidebrass en Fanfare FJFO – Valentijnsconcert 2015

Valentijnsconcert Greidebrass en FJFO WinsumOp zondagavond 8 februari heeft brassband Greidebrass samen met het Frysk Jeugd Fanfare Orkest (FJFO) een Valentijnsconcert verzorgd in “De Helling” te Winsum. Een mooi combinatie-optreden van een fanfare-orkest en een brassband. Tijdens dit concert was het verschil tussen de klankkleur van een fanfare-orkest en een brassband duidelijk waarneembaar. Voor de pauze speelde Greidebrass en na de pauze het Frysk Jeugd Fanfare Orkest. Brassband Greidebrass speelde een gevarieerd programma, van het wat complexere werk “Vizcaya” tot de luchtigere muziek van “Earth, Wind & Fire”. En ook het Frysk Jeugd Fanfare Orkest liet variatie in hun repertoire horen. Zo was er de iconische muziek van Rocky, de prachtige bugel solo ‘Sorry’ van Jelma van der Werff, mooie koraalmuziek en uitdagende concertmuziek in de vorm van onder andere Hispaniola. Femke de Haan verzorgde de presentatie en vertelde het publiek meer over de werken die gespeeld werden. De zaal was gehuld in een rood/wit Valentijnsjasje en zat vol met belangstellende luisteraars uit de wijde omgeving.