Greidetour dit jaar België-tour

“Beste leden, nog een paar dagen, en dan is het zover: het slotweekend in België! In deze nieuwsbrief vinden jullie het programma en de meeneemlijst voor het weekend. Lees deze nog eventjes goed door voor vertrek……”.

Zo begon de nieuwsbrief voor het slotweekend 2013/2014 van de Chr. Brassband Greidebrass op 20, 21 en 22 juni. Dit jaar dus niet onze jaarlijkse Greidetour met optredens in een grote omgeving in Friesland. Maar wel een tour met mini-straat-concerten in België en verder in Nederland.

Op vrijdagmiddag 20 juni met z’n allen in de bus en het vertrek naar België. In Zwolle pikten we ons laatste lid op en waren we compleet. Aangekomen in Belgie op ons verblijfsadres hebben we onze slaapplekken ingericht gevolgd door een korte repetitie. Deze repetitie was ook al een gericht op het nieuwe werk voor het NBK 2014, dat kreeg ook de volgende dagen nog aandacht. Zaterdag was de muziekdag. In de ochtend een repetitie (in een toch wel kleine ruimte) en in de middag hebben we ons eerste optreden gegeven in Maaseik, in Belgie. Nummers als ‘Och was ik maar’, ‘Can you feel it’ en ‘Oerend hard’ wisselden we af met bijvoorbeeld ‘A Night like this’, ‘The James Bond Collection’ en ‘Gonna Fly now’. Weer in de bus, nog steeds stralend mooi weer, op naar het centrum van Maastricht. Man o man, wat een ontvangst en wat een publiek. Grote terrassen vol met mensen die lieten blijken dat ze de Brassband muziek uit Friesland op prijs stellen. Zondagochtend een korte repetitie en in de bus naar het centrum van Apeldoorn. Ook daar gaven we een concert voor de vele mensen die op de terrassen aanwezig waren. We hadden wel een unicum, een klein deel van het NBK 2014 werk hebben we toen al laten horen.

Terug in de bus zijn we weer naar Friesland gereden. We hebben het weekend heel muzikaal beleefd. Mocht u denken dat we alleen maar muziek hebben gemaakt……? Vrijdagavond en zaterdagavond en ook tussendoor in de pauze en bij het eten hebben we enorm veel plezier gemaakt met z’n allen. Met dank aan onze gastheer en gastvrouw in België.