Jubileumeditie Spring! yn ‘e Greide 2013!

Zondagmiddag 16 juni 2013 is een gedenkwaardige dag. Greidebrass vierde haar vijfjarig bestaan. Ze deed dit tijdens het jaarlijkse Spring yn ‘e Greide concert. Greidebrass ging de uitdaging aan om na de voorgaande edities van het jaarlijkse Spring Yn ‘e Greide concert, deze middag minstens zo spetterend te maken. Als locatie waren we te gast in de gebouwen van het Bogerman College in Sneek. Het thema van deze middag was Keltische muziek waarbij Ierse en Schotse klanken elkaar afwisselden in adembenemende sferen.

We hadden een aantal gastspelers die een bijdrage leverden aan het thema. Een selectie van “The Graham Lowlanders Pipes and Drums” uit Leeuwarden bracht typisch Schotse muziek ten gehore. Marcel Prins, een zeer enthousiaste en bevlogen violist, speelde enkele solo’s en ook enkele brassband-nummers samen met Greidebrass. Hij gaf later het volgende aan: “Iedereen heeft waarschijnlijk wel een favoriet instrument dat de snaren van zijn gevoel laat trillen, bij mij is dat de viool”, aldus Marcel. Veel mensen uit het publiek zullen het die middag met hem eens zijn geweest. Johan van der Velde speelde als jonge talentvolle solist op zijn Euphonium een bewerking van Londonderry Air.

Met de hele band werd er een dag van te voren al voor gezorgd dat de zaal in een passende sfeer werd ingericht. Mensen uit het publiek, die uit de hele regio kwamen, gaven na het concert aan een mooie middag te hebben gehad. Dat kwam door de optelsom van de inrichting van de zaal, de inbreng van de solisten en de nummers die gespeeld werden zoals Abide with me, Cry of the Celts, Women of Ireland, Wild Romance en Danny Boy. De samenvoegende kracht was natuurlijk een enthousiaste Chr. Brassband Greidebrass die plannen heeft om nog lang het brassband geluid in de Greidhoeke te laten horen.

Tot slot willen we de bijna 25 sponsoren noemen en de donateurs die elk jaar weer een belangrijke financiële bijdrage leveren. Heel bijzonder.

Zie ook de foto’s op deze website bij Spring! Yn’e Greide 2013 jubileumeditie.