Valentijnsconcert 2013

Brassband Greidebrass en Frysk Jeugd Fanfare Orkest

Op 10 februari 2013 was het weer zover. We mochten als brassband Greidebrass een bijdrage leveren aan het dubbelconcert. Voor de pauze speelde het Frysk Jeugd Fanfare Orkest, na de pauze brassband Greidebrass.

Voor de aanvang van het concert kon FJFO zich warm spelen terwijl tegelijkertijd door de anderen de zaal bij het Bogermancollege in Sneek werd veranderd in een ware Valentijnsomgeving met verschillende symbolen van liefde en kleur. Prachtig.

De ongeveer 200 bezoekers kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld. Voor de pauze opende de fanfare FJFO met Prelude on Tallis van Peter Graham in een arrangement van Nyncke de Vries. Het programma van FJFO was verder breed van opzet. Van koraalbewerking tot concertwerk, van breed orkestwerk tot een optreden van Tietske Folkertsma in It’s Not Unusual van Tom Jones in een arrangement van Klaas vans der Woude. Tietske legde voor deze bewerking haar bugel aan de kant en ze soleerde als zangeres.

Na de pauze opende brassband Greidebrass met een compositie van Jan van der Roost. Er werden verschillende bij Valentijnsdag passende composities ten gehore gebracht. For the Love of a Princess van James Hornor in een arrangement van Andrew Duncan bleek één van de hoogtepunten van ‘het Valentijnsoptreden’. Na een mooie intro op de pauk opende Tineke de Haan als soliste op haar bugel het werk op een indrukwekkende wijze. Het laatste werk was Cry of the Celts van Ronan Hardiman in een arrangement van Peter Graham. Een zeer afwisselend nummer voor alle spelers van de band in vijf delen. Solisten waren onder andere Ytsje Folkertsma op cornet, Tietske Folkertsma op althoorn en Frans de Haan op Euphonium.

Volgens veel bezoekers een geslaagd concert. In een aantal reacties werd aangegeven dat het concert van “Fries Jeugd” en Greidebrass de moeite waard was en voor herhaling vatbaar is.

Bekijk hier de foto’s van het valentijnsconcert.