Koraalprijs en een 84.17 punten tijdens concours Hoogezand

Afgelopen zaterdag 10 november mocht Greidebrass zich buiten de provinciegrenzen melden in Hoogezand om aldaar op te treden op het bondsconcours georganiseerd door de Groningse bond. Omdat het concours in Drachten al snel was volgeboekt en een concoursdeelname wel op het jaarprogramma stond werd uitgeweken naar Hoogezand.

Onder toeziend oog van juryleden Jan de Haan, Rob Goorhuis en Jouke Hoekstra liet Greidebrass hun programma bestaand uit het koraal Be still for the Presence of the Lord in een arrangement van David J. Evans, het verplichte werk Darkness Visible van Richard Grantham en het keuzewerk a Tameside overture van Philip Sparke. De jury prees de band met de mooie klank tijdens het inspeelwerk en beoordeelde deze met 51.5 punten, goed voor de koraalprijs! Ook de twee grote werken werden beloond om hun uitdagende en expressieve spel met monumentale momenten. Darkness Visible werd beloond met 84.33 punten en A Tameside Overture werd beloond met 84 punten, gemiddeld bracht het optreden 84.17 punten op! Een prachtig resultaat!

Seizoen 2012-2013

In december weer worden meegewerkt aan de Kerstdienst in Makkum. In 2013 gaat Greidebrass uiteraard proberen een hattrick te scoren tijdens het Gouden Spiker Festival 2013. Hou deze site in de gaten voor alle nieuwtjes!