Terugblik en vooruitzicht

Ook dit jaar vloog een prachtig seizoen weer zomaar voorbij. Op 3 september 2011 mochten we elkaar voor het eerst op de zaterdagmorgen begroeten en wennen aan de nieuwe repetitietijd. Het eerste optreden was op 29 oktober tijdens het federatiefestival van Parrega. Verder werd Greidebrass het geluid van Ferskaat MP waarvoor we voor de website muziekfragmenten mochten inspelen.

Voor het eerst werkte Greidebrass mee aan de “Kerst zingt mee” dienst op 11 december, welke zeker een vervolg gaat krijgen in 2012.
Het nieuwe jaar begon Greidebrass met een optreden op zondag 22 januari in Mantgum met medewerking van jonge talenten! Ook mochten we afgelopen seizoen een optreden verzorgen met het jubilerende Frysk Jeugd Fanfare Orkest tijdens hun valentijnsconcert. Ook voor deze samenwerking zijn al nieuwe plannen gesmeed!

Een ander hoogtepunt was het prolongeren van de titel in de 3e divisie op het Gouden Spiker Festival met 2 gouden en 1 sulveren spiker en de gouden spiker voor het totaal programma.

Ook een verandering was het Spring yn ‘e Greide concert, ditmaal op de zondagmiddag in plaats van op de zaterdagavond. Met onder andere het duo Hammer en Kaspers werd het wederom een enorm succes!

In tegenstelling tot andere jaren waren er in de maand juni nog enkele optredens gepland, onder andere het spelen op de Slachte marathon en het optreden tijdens het IJsselfestival.

Seizoen 2012-2013

Het seizoen 2012-2013 gaat van start op 1 september en Greidebrass gaat zich onder andere voorbereiden op de deelname aan het bondsconcours dat op 10 november in Hoogezand gaat plaatsvinden. Ook zal er in december weer worden meegewerkt aan de Kerstdienst in Makkum. In 2013 gaat Greidebrass uiteraard proberen een hattrick te scoren tijdens het Gouden Spiker Festival 2013. Hou deze site in de gaten voor alle nieuwtjes!