Greidebrass imponeert op IJsselfestival Zwolle

Dit jaar ging Greidebrass tijdens de Greidetour over de grens! In plaats van de jaarlijkse Tour door de Fryske Greiden reisde Greidebrass 23 juni af naar Westenholte om aldaar deel te nemen aan het IJsselfestival. In Het Anker in Westenholte had muziekvereniging Excelsior een podium gecreëerd voor harmonie-, fanfare- en brassbandorkesten, op alle niveaus. Aan het 15e IJsselfestival namen zowel opstaporkesten (C), jeugdorkesten (B) als senior(A-)orkesten deel. Het geheel werd gejureerd door Leon Vliex (middag- en avondprogramma) en Jan Bosveld (avondprogramma).

Het IJsselfestival, gestoken in een vernieuwd muzikaal jasje, kon zich verheugen over een grote belangstelling voor deelname. Maar liefst 3 C-, 7 B- en 6 A-orkesten speelden vanaf 11.30 uur voor wat ze waard waren. Naast een wisselbokaal voor het middag- en het avondprogramma voor het ‘beste’ orkest, te beoordelen door de jury, ontvingen alle deelnemers het juryrapport en een aandenken aan het IJsselfestival.

Greidebrass wist met haar programma bestaande uit de opener Glasnost, het koraal Be Still for the presence of the Lord, Czardas met als solist op xylofoon van Wiebren Joustra, The Oyen Side van Leon Vliex (ieder orkest moest verplicht een compositie van Leon Vliex spelen), Teleman for two met Frans de Haan sr en Frans de Haan jr als solisten, de mars Death or Glory en als uitsmijter These Boots are made for Walking, de jury te imponeren. De heren van de jury zagen veel potentie in de band en waren onder de indruk van het bereikte niveau ondanks de korte bestaansperiode van de band.