Greidebrass prolongeert titel op Gouden Spiker Festival!

Afgelopen zaterdag 21 april heeft Greidebrass voor de tweede maal achtereen de Gouden Spiker mee naar de Greiden genomen.

Greidebrass mocht zaterdagavond als eerste aantreden in de 3e divisie. Greidebrass opende hun optreden met Be still for the presence of the Lord, een koraal van David J. Evans in een arrangement van Andrew Blyth. De jury bestaande uit de Belgische Luc Vertommen en David Horsfield uit Engeland prezen de band vanwege hun mooie totaalklank. Vervolgens stond het verplichte werk Darkness Visible op het programma, geschreven door Richard Grantham. Volgens de jury speelde Greidebrass dit werk “verzorgd en gedetailleerd met een mooi laag en middenregister in de orkestklank”. Dit leverde de eerste Gouden Spiker voor het verplicht werk op! Als derde was het de beurt aan de solist Wiebren Joustra die op xylofoon zijn uitvoering van Czardas! De jury complementeerde Wiebren met zijn skills en beloonde Wiebren met de Sulveren Spiker voor dit solistische optreden. Greidebrass sloot af met de uit de film Brassed Off bekend geworden mars Death or Glory van R.B. Hall, waar de jury tevreden was over de goede stijl, temp en de prima dynamiek.

Over het algemeen vond de jury het totaalprogramma erg aangenaam en dit werd dan ook beloond met de Gouden Spiker voor het algemene optreden! Voorzitter Frans de Haan sprak namens de band tijdens het in ontvangst nemen van de Gouden Spiker: “we komme hjir graach en we komme graach wer ris”. Met de Gouden Spiker voor Greidebrass was dit de 3e band die de eerste prijs mee terug nam naar de Greidehoeke! Brassband Tzum won vrijdag in de 5e divisie en zaterdagmiddag mocht brassband Workum de Gouden Spiker ontvangst nemen. Beide bands ook van harte!