2e Spring! yn ‘e Greide concert wederom en succes!

21 mei had Greidebrass voor de 2e maal de eer om een groots optreden weg te geven in Kafé Bergsma te Easterein. Dit jaar was er een samenwerking met de nieuwe band Gadget, bestaande uit Falco Luneau, Sytze Verbeek en Bram Jorissen. Dit uniek trio van sterke muziekanten maken met veel lol en passie alternatieve akoestische poprock.

De muzikale toon werd gezet met Let Me Entertain You van Robbie Williams waarmee Greidebrass en Gadget duidelijk wilden maken dat deze avond vol in het teken van entertainment zou komen te staan! Na deze spetterende opener was het tijd voor een klassieker van Michael Jackson, Thriller. Vervolgens was het tijd om het publiek te laten horen hoe Greidebrass de Gouden Spiker in de wacht had gesleept, het winnende programma bestaande uit het koraal Abide with Me, het verplichte werk Pompeji en de trombonesolo Blue John, gespeeld door Willem Flisijn lieten het publiek horen waarom Greidebrass de eerste prijs voor het verplichte werk, de eerste prijs voor het solistisch werk en hiermee ook de overall winst in de wacht heeft gesleept. Na de pauze werd ook nog de mars die op het Gouden Spiker Festival gespeeld is ter gehore gebracht.

Na deze winnende uitvoeringen was het tijd voor een rustpuntje met Hymn to Barossa, filmmuziek uit de film the Chronicles of Narnia en jazz met Tuxedo Junction. Hierna was het tijd voor een première, de brassband uitvoering van This is Me, een stuk gecomponeerd door Sytze Verbeek voor het afstuderen van zijn muziekstudie. Sytze op toetsen, Falco op didgeridoo, en Bram Jorissen op drums werden ondersteund door Greidebrass wat een spetterend muzikaal geheel opleverde.

Voor en gelijk na de pauze was het tijd om Gadget in haar eigen vakgebied bezig te zien, remakes van hedendaagse toppers, zoals muziek van Coldplay en Maroon 5. Greidebrass wist vanuit de achtergrond het nummer In The End van Linkin Park nog extra sfeer te geven voordat ze weer het podium betrad na de pauze. Wat het publiek na de pauze te wachten stond werd al snel duidelijk met het nummer We will Rock you van Queen. Met Intrada on Regent Square en de mars Manhattan liet Greidebrass het publiek nog even proeven aan de echte brassband sound. Met nummers zoals Sway van Michael Bublé en A Night Light This van Caro Emerald konden de heupen nog even los worden geschud waarna er na de toegift Angels van Robbie Williams toch echt een einde kwam aan dit muzikale feestje in Easterein.