9e plaats voor Greidebrass

Vrijdag 3 december was een spannende dag, na een geslaagd try-out concert in Bakkeveen 27 november was het tijd voor het echte werk, deelname aan de Nederlandse Brassbandkampioenschappen! Voor de meeste leden een nieuwe ervaring, menig lid had voor deze dag nog nooit op een NBK gespeeld. Greidebrass was ingedeeld in de A groep van de 3e divisie, en lootte als 3e in deze groep. Rond 19u betrad Greidebrass het podium om het verplichte werk Rembrandt van Rodney Newton uit te voeren. De jury beoordeelde de uitvoering met 81 punten, goed voor een 9e plaats. Ook Rodney Newton was in de zaal aanwezig om zijn compositie te beluisteren en een mooie opsteker was dat hij zeer te spreken was over de opvatting van Greidebrass! Kampioen in de 3e divisie werd Gloria Deï uit Gerkesklooster-Stroobos, gevolgd door Soli Deo Gloria uit Blije en Looft den Heer uit Beetgumermolen.

Geboortes!

De afgelopen weken zijn we verblijdt met de geboortes van Lieke, dochter van Antine en Rienk op 18 oktober, en Inger dochter van Tamme en Annet, geboren op 9 november! Van harte gefeliciteerd!

Ballonnenactie

De uitslag van de ballonnenactie van Spring! yn ‘e Greide 2010 staat hier.