Eerste prijs voor Greidebrass

Zaterdag 6 november was het zover, de eerste deelname aan een bondsconcours in de 3e divisie van de Christelijke bond. Het doel was het halen van 80 punten om onze deelname aan de Nederlandse Brassbandkampioenschappen veilig te stellen. Greidebrass was immers eerder dit jaar na deelname in de introductiedivisie geplaatst in de 3e divisie. Nu moet men zich eerst nog met 80 punten bewijzen in deze divisie voor men mee mag doen aan het NBK. Onder voorbehoud was Greidebrass dan ook ingeschreven en stond er enige druk op het optreden van afgelopen zaterdag. Om 16.15 was het de beurt om het bewijs te leveren.

Aan een mooi gevulde zaal werd het koraal “Mid all the Traffic” van Leonard Ballentine, het verplichte werk “The Dark Side of the Moon” van Paul Lovatt-Cooper en het NBK werk “Rembrandt” van Rodney Newton ten gehore gebracht. Er gingen nog de nodige dingen mis maar toch kwamen we met een redelijk tevreden gevoel van het podium af. Het resultaat was precies 80 punten, wat voor ons betekent dat we mee mogen doen aan het NBK 2010, een superkans voor de band om de nodige podiumervaring op te doen op het hoogste podium! De juryverslagen geven ons genoeg punten om aan te werken, en met nog 3 reguliere repetities, een studiedag op 20 november en een try-out concert in Bakkeveen op 27 november zal Greidebrass er alles aan doen om de 80 punten te overtreffen.