Start van het nieuwe seizoen

Zaterdag 4 september was het eindelijk zover, de start van een nieuw seizoen Greidebrass! Goed om iedereen na een tijdje weer terug te zien en enthousiast om te beginnen met de werken voor het komende seizoen. Afgelopen seizoen was een succesvol seizoen voor Greidebrass, met als hoogtepunten de plaatsing in de 3e divisie en het allereerste Spring! yn ‘e Greide concert!

Voor het seizoen 2010/2011 staan er wederom uitdagende zaken op het programma. Greidebrass zal in november deelnemen aan het bondsconcours te Drachten, en vervolgens in december aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in de 3e divisie. 4 september stond dan ook in het teken van de werken die op het bondsconcours en het NBK gespeeld zullen worden. Het verplichte werk voor de 3e divisie is dit jaar Rembrandt van Rodney Newton, een werk gebaseerd op 4 schilderijen van Rembrandt. Dit werk zal Greidebrass ook spelen op het bondsconcours, samen met het werk Dark Side of the Moon van Paul Lovatt Cooper en het koraal Mid all the Traffic van Len Ballentine.

Naast het bondsconcours en het NBK staan er dit seizoen nog de deelname aan het Federatiefestival te Parrega gepland op 30 oktober, promotieconcert van hafabra Sudwest Fryslân op 5 februari 2011, deelname aan het Gouden Spiker festival 2011 op 16 april 2011 en natuurlijk Spring yn ‘e Greide 2011 op 20 mei en de Greidetour 2011 op 28 mei 2011.