Spring! yn ‘e Greide groot succes!

Easterein – Zaterdag 15 mei was Kafé Bergsma te Easterein het domein van Greidebrass. In deze sfeervolle locatie mocht Greidebrass een volle zaal muziekliefhebbers verwelkomen die deze monumentale avond in de geschiedenis van Greidebrass niet wilden missen.

Greidebrass liet hun gasten alle facetten van de brassband muziek horen, de avond werd geopend met klassieke muziek van Strauss, de band ging letterlijk om hun publiek heen staan om vanuit alle hoeken van de zaal Also sprach Zarathustra ten gehore te brengen. Van klassiek naar jazz met o.a. Birdland en Time’s up. Met filmmuziek van Jurassic Park en Indiana Jones met de bijbehorende filmbeelden waande het publiek zich in een bioscoop met livemuziek!

Ook eigen solisten uit de band mochten schitteren, Tineke de Haan op bugel, Eele Jan Bergsma op cornet en Jelke Boonstra op bariton lieten zien dat het met de solistische kwaliteiten in de band wel goed zit. Nynke Hoitsma maakte de avond nog specialer door met de band Bad Bad Leroy Brown en in het zweeds Gabriella’s Song te zingen. Ook de nodige popmuziek mocht niet ontbreken en met hits als Viva la vida, Rood en Ik leef niet meer voor jou kon er met volle borst meegezongen worden! Het publiek genoot met volle teugen en de toegift A Brand New Day gaf de strekking van de avond mee, een nieuwe muzikale wind in de Greidhoeke! Al met al een vruchtbare avond die zeker navolging geniet! Zie onze fotopagina voor de foto’s.

Wilt u Greidebrass ook horen dan kunt u hen zaterdag 22 mei on tour tegenkomen! Greidebrass tussen half 2 en half 6 worden de plaatsen Harlingen, Workum, Hindeloopen, Oudemirdum en Spannum aangedaan.