Greidebrass ingedeeld in de 3e divisie

27 maart was het eindelijk zover. De eerste deelname van Greidebrass aan een bondsconcours. Omdat het bondsconcours van 6 maart van de Friese bond al snel was volgeboekt werd uitgeweken naar het Groningse Leek waar de Groninger bond een bondsconcours organiseerde. Greidebrass mocht dit concours in een deelnemersveld van 6 muziekverenigingen de spits afbijten in de introductiedivisie. In deze divisie wordt het niveau van de deelnemende vereniging bepaald waarna zij ingedeeld worden in een divisie waar ze op de volgende concoursen mag deelnemen. In deze divisie komen regelmatig nieuwe orkesten uit of orkesten die al lange tijd niet meer hebben deelgenomen aan een bondsconcours.

Greidebrass begon haar concoursprogramma met een eigen variant op het koraal Eventide uit het ‘rode boekje’, het koraal opende met 2 bugels, 2 baritons, 2 hoorns en 2 bassen, waarna de complete band zich de 2e keer bij de spelers voegden. Na het koraal was het tijd voor het eerste concourswerk, gekozen was voor Vizcaya van Gilbert Vinter, een zeer uitdagend werk waarbij Vinter de brassband regelmatig uitdunt tot kwartetjes wat zorgt voor kwetsbare passages. Na dit moeilijke werk was het tijd voor een klassieker in de vorm van Shine as the Light. Dit bekende werk gecomponeerd door Peter Graham is voor de complete band technisch uitdagend, terwijl ook de solisten zich mogen uitleven.

De jury bestaande uit Durk Lautenbach, Jacob de Haan en Dick Bolt vonden de uitvoeringen voldoende om de band unaniem in de 3e divisie te plaatsen. Een mooi startpunt voor Greidebrass om zich verder in te ontwikkelen!

Foto’s van dit optreden staan op onze fotopagina.