Gastoptreden Federatiefestival Wûnseradiel

Op 14 november was Greidebrass te gast bij het Federatiefestival van Wûnseradiel wat gehouden werd in de Gearhing te Parrega. Op dit federatiefestival doen de meeste muziekverenigingen van de gemeente Wûnseradiel mee. Aangezien in dit deel van Friesland de muziekverenigingen voornamelijk bestaan uit fanfares en harmonieorkesten was het voor Greidebrass een leuke uitdaging om hier het geluid van de brassband te promoten. De avond werd gejureerd door een publieksjury en een vakjury, de prijzen waren alleen bestemd voor de verenigingen uit Wûnseradiel. Wel was er voor Greidebrass een rapport van vakjurist Tijmen Botma.

Na een openingspraatje van voorzitter Frans de Haan begon Greidebrass met het spelen van het werk Adventures in Brass van Ray Farr. De rest van het optreden werd op een leuke wijze aan elkaar gepraat door Elizabeth de Haan. Na Adventures in Brass vervolgde Greidebrass het programma met het euphonium duet Softly As I Leave You van Alfred de Vita, met de solisten Frans de Haan sr. en Frans de Haan jr. Ondanks de griep van Frans jr. werd de uitvoering met lof ontvangen door jurist Tijmen Botma. Na dit moeilijke duet was het tijd voor een traditioneel brassband werk en wel Shine as the Light van Peter Graham. Dit spetterende stuk werd opgevolgd door een rustig intermezzo alszijnde het koraal David of the white rock in een arrangement van G. H. Willcocks. Het optreden van Greidebrass werd swingend afgesloten met de uitvoering van Birdland van Joseph Zawinul in een bewerking van Philip Sparke.